Ingredients:


500 g de kaki “persimon”, crema pastissera, bescuits de soletilla, almívar de rom; per a la crema pastissera: 250 ml de llet, 250 ml de nata, 50 g grams de maizena, 125 g de sucre, 6 rovells d'ou, 1 nou de mantega, mig llimó, 1 vainilla; per a l'almívar de rom: 100 ml de rom, la pela d'1 llimó, 200 g de sucre, 250 ml d'aigua .

Elaboració:

Per a l'almívar: barrejar tots els ingredients i posar-los a coure, deixant-los bullir 2 min. Retirar i deixar refredar.
Per a la crema pastissera: posar a calfar la llet, la nata, la vainilla oberta al llarg i la pela de llimó en una olla: una vegada haja bullit, retirar-ho del foc i deixar-ho infusionar durant 30 min.
Apart, en un bol, blanquejar les gemmes juntament amb el sucre i la maizena, barrejar-ho amb la llet sense deixar de moure-ho i posar-ho a foc lent fins que aconseguisca una temperatura d'uns 85º C. (just abans que comence a bullir) sense parar de moure-ho. Colar, raspar les llavors de la vainilla i incorporar-les a la crema; afegir la mantega i ho batem.
Pelar els kakis “persimon” i fer unes boles, reservant les retallades per a la crema.
Per a la crema de persimon: barrejar a parts iguals polpa de persimon triturada amb crema pastissera i reservar-la.
Banyar els bescuits amb l'almívar de rom, deixant que es xopen el just perquè no es trenquen.

Acabat del plat:

Muntar la carlota en un motlle col·locant els bescuits al voltant per la part interna. Emplenar-ho amb la crema de persimon i deixar refredar en la nevera.
Col·locar un parell de cullerades de crema pastissera alleugerida amb una mica de llet en la base del plat. Posar damunt la carlota, decorar amb les boles de kaki “persimon” i la pell d'aquests confitada en l'almívar de rom; empolvorar amb canyella mòlta.